/ 2018 /

Balansen

Ända sen årsskiftet har jag och Markus, vid ett flertal tillfällen, sagt att "på måndag börjar vi äta bättre!". Men så har måndagen kommit och det går helt okej hela dagen. Sen kommer tisdag och suget tar över. Eller så är det någons födelsedag och om man ändå äter onyttigt den dagen så kan man ju fortsätta. Eller så har det dykt upp andra löjliga ursäkter.

Men förra måndagen tog vi tag i det på riktigt. Vi hade fått nog. Vi åt inte längre godsaker för att det var gott. Utan vi åt för att det fanns där.
Vårt största problem var vårt kvällsätande. I princip varje kväll när vi satt i soffan och tittade på tv så tog vi fram en varsin skål med gottis. Det är ju inte hållbart, det visste vi. Och vågen sa likadant.
Nu har vi kört i 1,5 halv vecka med bra mat och inget kvällsätande. Det har varit lättare än vad jag trodde faktiskt. Jag är motiverad! Hoppas bara att det fortsätter så.

Jag är en klassisk jojo-bantare. Jag har lätt för att gå ner i vikt, och lika lätt för att gå upp. Jag har problem med att hitta balansen från att gå på en stenhård diet till att sen bara försöka hålla vikten. Förhoppningsvis blir det annorlunda denna gång. Men vem vet?
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ett mellanmål; riskaka med jordnötssmör och några russin!