/ 2017 /

I väntans tider

Trots att vi går och väntar på att förlossningen ska dra igång, så går tiden ganska fort. Hailey går på förskolan 8:00-14:00 måndag till fredag och hon stormtrivs!

Under tiden som hon är där så passar jag på att jobba lite hemifrån, städa, pyssla, fixa och vila. Så jag får dagarna att gå utan problem i alla fall!

Jag har gått igenom Haileys minsta kläder och tvättat det som är mest neutralt. Vi har även lite nytt också (det är ju svårt att hålla sig när man ser alla små kläder...).
Idag bäddade jag ner babynestet som Hailey hade när hon var liten. Så hinner den få lite av våra dofter innan bebis kommer!
Igår köpte jag lite naturgodis som mellanmål. Galet gott!!

I lördags hade min mamma och lillasyster ordnat en liten bjudning för att fira att bebis nr 2 snart är hos oss. Det bjöds på smörgåstårta och fika! Hur mysigt och GOTT som helst!


Bebisen fick mycket fint; gåstol, kläder, pengar, skallra med tuggring, första åren bok. 
Även Hailey (som fyller år imorgon) blev firad av de som ej kan komma på hennes födelsedag. Hon fick en bok, målarbok, pengar, massvis med kläder (mycket med Mimmi), vinterskor, studsboll, klosspussel.

Nu på morgonen passade jag på att slå in de sista presenterna som Hailey kommer få av oss. Hon får ett städset, kassaapparat, paraply, bok och en shoppingkorg.

Lördagkvällen spenderades med lillasyster och hennes kille. Vi köpte hämtmat, spelade spel och bara snackade. Någon gång innan 23:00 gick vi och la oss allihopa!


Vid 23:30 kände jag att jag behövde gå på toa så jag gick upp och gjorde det. Jag la mig sen igen, men ganska snart kände jag att jag behövde gå på toa igen. Och då var jag riktigt dålig i magen. Jag la mig i sängen, men kände ganska snabbt att jag hade sammandragningar. Jag hittade ingen skön ställning att ligga i så jag sa till Markus att jag lägger mig i soffan istället.

Och där låg jag hela natten. Med sammandragningar var femte minut. Så jag kunde inte sova. Det var ingen smärta, men jag behövde ändå andas genom dom.
Runt 5-tiden avtog det litegrann så då kunde jag somna. Men vaknade sen av Hailey som ville upp 6:15.

Pappa och Markus skulle till Vagnåla för att fixa lite i skogen. Jag kände att jag inte ville vara ensam med Hailey, utifall att något skulle sättas igång. Så vi åkte till mamma och var med henne under dagen. Sammandragningarna under dagen var väldigt få. Jag fick sova några timmar och vi blev bjudna på mat.
Sen dess har det varit lugnt med sammandragningar!

Såhär såg det ut när jag klockade sammandragningarna.
För att fördriva tiden under natten så satte jag igång teven och tittade på ”En unge i minuten”.
Magformen!

På måndag är det den dagen då bebis är beräknad att dyka upp! Jag har ju haft en känsla om att det kommer bli en septemberbebis. Markus tror att den kommer den 1:a oktober. Det återstår att se!


Hur mår jag?
Jag mår helt okej. Denna vecka har jag börjat sova sämre på nätterna. Jag måste upp och kissa och magen känns tung och otymplig. Om jag ligger på rygg så blir jag helt yr, och det verkar bero på att tyngden från livmodern ligger på någon ven som gör att blodtrycket blir lågt. Så då måste jag ligga på sidan hela tiden och då känner jag att höfterna blir belastade.
Det ska bli skönt när bebisen är ute!

På väg till förskolan!
Direkt när vi kommer hem från förskolan ska Hailey äta banan.
Badstund efter middagen.
Storleksskillnaden på blöjorna!
Gott med spaghetti och hemmagjorda köttbullar!