/ 2017 /

Livet som tvåbarnsförälder

Nu har det gått 23 dagar sedan Michelle kom till vår familj. Dagarna och veckorna går så fort! Jag har nästan glömt bort att jag har varit gravid. Det känns nästan som att Michelle alltid har funnits hos oss. Hon passar in så bra i vårt liv.

Hur har det då gått nu de första veckorna med en nyfödd? Det har gått otroligt bra. Michelle är en nöjd bebis som äter, sover och bajsar. Jag själv är lite trött på grund av amningspauserna och blöjbytena under nätterna, men jag vet ju att det är övergående. Om några veckor sover hon förhoppningsvis några fler timmar i sträck. Jag är säker på att jag kommer få igen min sömn så småningom!

Vi har gjort så att jag och Michelle sover i min och Markus säng, och Markus och Hailey sover i Haileys säng. På så sätt slipper dom bli störda av oss när vi ammar och byter blöjor.
På morgonen när Markus ska till jobbet så vaknar Hailey och då kommer han in med henne till oss. Så får vi morgonmysa en stund innan vi kliver upp och gör morgon!

Annars då? Michelle är väldigt sällan ledsen. Är hon det så är det för att hon är hungrig, pruttig eller behöver byta blöja. 
Hon sover i ett babynest som vi fick när vi väntade Hailey. Dock användes det knappt i och med att Hailey ville ha mycket närhet och då väldigt gärna sov i någons famn. Detta är en stor skillnad för mig nu med Michelle. Jag kan gå på toa, städa, laga mat, fixa och dona utan att bli stressad av en unge som skriker. Michelle ligger nöjt i sitt nest och sover. Sen kommer det säkert komma dagar då även hon vill ha extra mycket närhet!

Hailey är snäll mot Michelle. Hon kan ibland vara lite hårdhänt, men då påminner vi henne om att man måste vara försiktig.
Hailey vill gärna hjälpa till med blöjbyten, ta på kläder, stoppa in nappen, trösta, lägga på filten. En väldigt fin storasyster med andra ord!
Vissa stunder vill hon ha extra mycket uppmärksamhet och gör då "bus" eller väljer att "inte höra" när vi säger nej. Vi har lärt oss att då är det dags att göra något roligt med henne. Så då tar vi fram något pussel eller papper och pennor och leker tillsammans med henne. 

Har vi märkt av tvåbarnschocken? Helt ärligt? Nej. Vi var förberedda på att det skulle bli tufft. Att vi nu skulle behöva tillfredsställa två barn. Men än så länge så har allt flutit på jättebra. Ibland kan man känna sig lite otillräcklig, dock bara korta stunder. Man vill göra mer än vad man kan. Men det löser sig alltid!
Så att gå från ett barn till två barn var inte så stor skillnad för oss. Det var en större omställning att gå från noll barn till ett barn i så fall!

Hur ser dagarna ut för oss? Markus åker till jobbet vid 6:00. Då ligger jag, Hailey och Michelle en stund i sängen innan vi går upp och sätter oss i soffan. Jag fixar frukost som intas framför teven. Sen borsta tänderna, byta blöjor, ta på kläder och eventuellt packa förskoleväskan (om något ska med).
Klockan 9:00 lämnar vi Hailey på förskolan. När vi kommer hem brukar jag äta frukost (om jag ej har ätit). Någon av alla veckans dagar jobbar jag hemifrån. Annars så går dagarna åt till att amma, fixa lite här hemma, åka på stan och göra ärenden. 

Det enda jag saknar denna föräldraledighet är att ha någon annan mamma att vara ledig tillsammans med. Några månader efter att Hailey föddes så fick både Malin och Sandra barn så vi träffades minst varannan vecka. Men annars så njuter jag av mammaledigheten! För detta är (nog) sista gången.
Morgonborstningen!

Pappa Markus myser med sina fina döttrar.

Working mama! Michelle ville ammas en stund under min kontorstid. Inga problem att jobba med en hand!

Hailey ger lillasyster en kram.

Jag och Michelle har lagt oss för natten.

Mys efter att ha ätit och rapat.

Första badet!

På morgonen när Markus har gått till jobbet.

Morgonmys i soffan.

Såhär får Michelle åka till förskolan. Björnoverall i babyskyddet (som går att fästa på vagnchassit). Lätt att bära in när jag ska hjälpa Hailey med ytterkläder osv!

Bajsminerna.

När båda barnen somnar samtidigt!

Vi har hunnit med att baka årets första sats med lussekatter tillsammans med min mamma. Mums!

Igår när Hailey var hemma med en snorig näsa!