/ 2017 /

Första veckan i Kanada

Vi bor i en liten ort som heter Goderich. Det är där min svärmor växte upp. 

Vi har träffat lite släktingar, strosat omkring i staden, spelat kubb och ätit och druckit gott.

En dag hälsade vi på en familj som lever efter en amish-livsstil. Tolv barn i familjen var dom! Ingen elektronik. Istället för bil har dom häst och vagn. Vi köpte deras hemmagjorda hallon/rabarbersylt, morötter och sallad. Allt egenodlat såklart!

I onsdags var vi till Niagara fallen. Det var riktigt häftigt! Dom hade även en liten stad uppbyggt med en massa saker man kunde göra. Souvenirshoppar, spökhus, biograf, restauranger, spelhallar, äventyrsgolf med mera. 

Idag besökte vi en flod där vi fick svalka av oss. Jag glömde mina badkläder i huset så jag fick nöja mig med att doppa fötterna. Men dom andra hade det kul!

I måndags kväll så märkte vi att Hailey hade feber. Och hon har varit dålig sen dess. En förkylning som trappades upp för varje dag. Feber, hosta, snorig och dålig aptit. Hon har varit ooootroooligt mammig. Gnällig och ylar (som att hon har ont). Idag har det känts som att hon är på bättringsvägen i alla fall.

Vi var så oroliga så vi åkte till akuten med henne igår. Hon hade låg syreupptagning, feber och lite högt blodtryck vid första kollen. Vi behövde inte ens sitta i väntrummet, utan vi fick ett rum på en gång. Vi behövde inte vänta så länge innan en läkare undersökte Hailey.
Hon hade inte någon öroninflammation och lungorna lät bra. Det hon kunde se var att hon var röd och svullen i halsen (dock inget gult som i sin tur hade varit inflammation). Annars så konstaterades det att det "bara" var en lite värre förkylning.
3600 kronor fattigare blev vi, men det kändes skönt att ha fått Hailey undersökt.
Nu hoppas vi att hon piggnar till ordentligt så vi kan njuta av semestern!