/ 2018 /

När man tror att allt kommer lösa sig

Förra veckan flaggade jag för min chef att jag helst vill säga ifrån mig ansvaret för ekonomin på företaget och BARA vara föräldraledig. Jag har inte mått helt hundra denna höst/vinter på grund av stressen och pressen att prestera på jobbet. Trots att jag jobbar hemifrån för det mesta så vill jag ju inte att dagarna ska gå åt till jobb. För jag kan inte göra allt arbete på samma dag, för det hinner jag inte. Barnen måste ju passas osv. Så jag får sitta vissa kvällar och någon timme då och då när Michelle sover och Hailey är på förskolan. Det är inte optimalt...
Detta har tyvärr påverkat både mig och min familj negativt. Jag har många gånger varit ledsen och gråtit. Jag har inte heller varit den där glada och positiva mamman och sambon som jag brukar vara. Det var därför jag tog detta beslut. Jag vill helt enkelt vara den bästa mamman och sambon jag kan vara!
Hur som helst så kommer jag nu successivt hjälpa till med det sista och sen är jag fri. Då ska jag njuta av mammaledigheten fullt ut! Och verkligen ta till vara på tiden...

Annars då? Igår märkte jag att det hade trängt igenom en tand i underkäken på Michelle. Det känns så himla tidigt! Hailey var fem och en halv månad när hennes första tänder kom. Jag pratade med en kollega på jobbet idag och hennes son föddes i juli förra året. Han hade inga tänder alls än. Tänk så olika det kan vara! Det är lite roligt och spännande tycker jag. Det ska bli kul att följa Michelles utveckling och jämföra likheter och olikheter med Hailey! Det händer ju mycket under det första levnadsåret, så 2018 kommer förmodligen gå i en rasande fart.

Idag efter middagen åkte vi till min farmor och farfar och fikade. Hailey älskar dom så himla mycket och vill börja leka och pyssla med dom så fort vi kommer dit. Och pratar och berättar en massa gör hon också.

Alltid händerna i munnen!

Morgongos!

Kvällmys i sängen!

Idag fick Hailey prova brudnäbb-klänningarna som jag och Angelica hade på mammas och pappas bröllop. Hon kände sig så fin i den!


/ 2018 /

Veckan som varit

Den här veckan har varit fylld med förhoppningar, förväntningar, lite rädsla och nyfikenhet. Vi har pratat mycket med vår bankkontakt (bästa servicen!) och vår mäklare. Vi fick lånelöfte för ett hus som vi var och tittade på idag. Så vi var lite pirriga! Kanske det skulle bli vår tur att få ett hus nu?
För det första; när vi kom fram till huset så var det såååå mycket folk. Redan då drogs förhoppningarna ner om att få huset. Men, men. Vi tittade i alla fall! Det fanns en fin lekstuga på tomten där vi vet att barnen skulle leka hela somrarna. Vi gillade även övervåningen som skulle fått bli tjejernas egna del av huset. Men det var i princip det som var positivt. Sen var det sååååå mycket att göra! Vi hade budgeterat för att renovera köket och badrummen. Men sen fanns det så mycket annat som behövdes fixas och gå igenom. Så det skulle säkert gå på 500 000 kronor, minst. Så vi beslutade oss för att inte vara med på budgivningen. Vi får fortsätta leta. Till våren brukar det trilla in hus på hemnet! Vi håller ögonen öppna.
Och det känns även tryggt att banken vill ge oss ett lånelöfte trots att jag är föräldraledig!

Vad har vi gjort annars i veckan? Jag har städat en del. Sålt lite prylar och gått igenom vår ekonomi ordentligt. Hailey har ju gått på förskolan såklart, och det älskar hon. Just nu har vi en period där hon grinar när vi måste gå därifrån. Men då vet vi i alla fall att hon trivs!

Och juste! Sen har ju Angelica och Linus äntligen gått ut med nyheten att dom ska få barn. Jag ska bli moster! Och tjejerna ska få en kusin! Så himla underbart. Jag är så lycklig och glad för deras skull. I början av augusti är det beräknat att plutten dyker upp! Nu har man något att längta till!

Michelle fick ont i magen häromdagen så när det var över så blev hon helt slut. Men sen dess har hon varit som vanligt!

Detta tycker Hailey är supermysigt!

(null)

Hailey är så duktig med Michelle. Hon tycker om att pussas och kramas. Och är Michelle ledsen så går hon fram för trösta henne. Finaste storasyster ❤️

(null)

/ 2018 /

Våra fantastiska ungar

Kärleken till sina barn är så stor att man ibland inte vet vart allt ska få plats. Och man blir dessutom mer sårbar. Jag har upptäckt att jag är rädd för att något ska hända mig eller Markus. Att någon av oss inte ska få finnas kvar och se barnen växa upp. Eller att barnen ska vara utan en mamma eller pappa... 
Samma sak för ungarna. Jag är rädd att något ska hända dom och att dom ska försvinna ifrån oss.
Jag vet att man inte ska tänka i dom banorna, men ibland glider man in på dom tankarna. Vare sig man vill det eller inte.

Jag är i alla fall otroligt lycklig över att vi har två fina döttrar. Varje dag får dom mig att le och skratta. Och jag blir så stolt över varje framsteg dom tar. Som i helgen så vände sig Michelle om (från rygg till mage) för första gången. Eller att jag idag fick se hur omtyckt Hailey är av sina kompisar på förskolan. Vilken lycka i mammahjärtat!

Detta inlägg får helt enkelt bli en hyllning till våra underbara barn!
Michelle sov gott under tiden som Hailey åkte pulka i backen.

Äntligen fick vi provåka snowracern!

Trött lillasyster.

Muffinsbak hos mormor!

Michelle fick vara med mig när jag skottade undan lite snö i förra veckan.

Fika!

Michelle provar gåstolen då och då!

Detta är en bild tagen efter att Hailey åt snö och jag sa åt henne att man inte ska äta det. Haha...

"Mysigt", som Hailey brukar säga!