/ 2018 /

Balansen

Ända sen årsskiftet har jag och Markus, vid ett flertal tillfällen, sagt att "på måndag börjar vi äta bättre!". Men så har måndagen kommit och det går helt okej hela dagen. Sen kommer tisdag och suget tar över. Eller så är det någons födelsedag och om man ändå äter onyttigt den dagen så kan man ju fortsätta. Eller så har det dykt upp andra löjliga ursäkter.

Men förra måndagen tog vi tag i det på riktigt. Vi hade fått nog. Vi åt inte längre godsaker för att det var gott. Utan vi åt för att det fanns där.
Vårt största problem var vårt kvällsätande. I princip varje kväll när vi satt i soffan och tittade på tv så tog vi fram en varsin skål med gottis. Det är ju inte hållbart, det visste vi. Och vågen sa likadant.
Nu har vi kört i 1,5 halv vecka med bra mat och inget kvällsätande. Det har varit lättare än vad jag trodde faktiskt. Jag är motiverad! Hoppas bara att det fortsätter så.

Jag är en klassisk jojo-bantare. Jag har lätt för att gå ner i vikt, och lika lätt för att gå upp. Jag har problem med att hitta balansen från att gå på en stenhård diet till att sen bara försöka hålla vikten. Förhoppningsvis blir det annorlunda denna gång. Men vem vet?
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ett mellanmål; riskaka med jordnötssmör och några russin!

/ 2018 /

Mr cake levererar

Imorse klockan 7:15 åkte vi från Norrtälje mot Stockholm. Jag, mamma, Hailey och Michelle! Vid Tekniska högskolan mötte vi upp Angelica och sedan började vi gå mot Sophiahemmet. Där skulle mamma genomgå en mammografi. När det var färdigt och allt såg bra ut gick vi till Mr cake. Där beställde vi in en massa godsaker. Och gott var det verkligen! Man önskar att man kunde baka så goda och fina tårtor...
Efter det gick vi en sväng och när barnen hade somnat i sina vagnar, strosade vi omkring i lite butiker. Ett stopp på McDonalds blev det innan vi hoppade på bussen och åkte hem. Runt 14:30 tror jag att vi var hemma.
En otroligt mysig dag!!
På bussen!
Hailey sover i sin vagn!
(null)

(null)

Allt gott vi åt! Dock orkade vi inte äta upp allt...
(null)

/ 2018 /

Vilken vecka!

Veckan har bjudit på solsken! Riktigt härligt vårväder. Man blir så glad och full av energi. Och det behöver jag i och med att jag har varit så trött på sistone. Nu hoppas vi att vi får fler sådana dagar framöver.
Här nedan summerar jag veckan i bilder!

(null)
Att få hänga ut tvätten på altan känns helt fantastiskt! Och fort går det för kläderna att torka.

(null)
Idag var vi till Vagnåla och hälsade på min farmor och farfar. Michelle fick gunga för första gången och det tyckte hon om!

(null)

(null)
Även Hailey fick gunga!

(null)

(null)
Fika blev vi bjudna på också!

(null)
Tidigt på fredagsmorgonen vaknade Hailey med feber, så hon fick vara hemma med mig och Michelle. Trots hög feber så var hon ganska pigg och glad! Dock hade hon ingen matlust. Idag har hon varit feberfri, men matlusten har varit sisådär... håller tummarna att hon börjar äta ordentligt snart!
(null)
Tjejen som älskar snören!

(null)
Coola tjejen som fick nya skor igår.

(null)
Michelle växer så det knakar. Strumporna har blivit för små och jag hittar inte påsen med Haileys gamla strumpor någonstans. Så det fick bli att vi köpte fyra par! Även en solhatt fick följa med.

(null)
Haileys nya skor! Nu är vi redo för våren och sommaren.

(null)
I fredags (i väntan på att Markus skulle komma hem) var vi ute på altan och myste i solen. Sådan värme!

(null)

(null)
Vi myste inomhus också!

(null)
Hailey sorterar sina leksaker efter färg!

(null)
Hög feber för vår skruttfia. Men det har inte märkts som sagt. Förutom på aptiten.

(null)
En hel del gos i soffan har det blivit också!

(null)
Michelle fick prova Haileys Pippi-peruk!

(null)
Haileys mormor hade med sig jordgubbar som vi åt till mellis på altan.

(null)
Chillar i vagnen!

(null)

(null)
I torsdags kom vi ut på en promenad. Så jäkla skönt! Och Michelle sov gott hela tiden. Win win!

(null)

(null)
I början av veckan när matlusten fanns. Mellis i form av en tallrik med äpple och banan.

(null)
I torsdags var vi till BVC för sexmånaderskontroll. Allt såg bra ut! 

(null)

(null)
Ikväll nattade jag båda ungarna som somnade på några minuter. Mysigt!