/ 2017 /

Michelle, en månad gammal!

För en månad sen befann vi oss på förlossningens vårdavdelning. Vi fick inte plats på BB-hotellet, så vi fick hålla till på deras vårdavdelning istället. Det var dessutom där vi låg efter att Hailey hade fötts. Men då behövde jag extravård i och med att jag förlorade så mycket blod. Men denna gång fick vi ligga där fullt friska!

Vi var så chockade efter att Michelle hade fötts. Allt gick ju så snabbt. Så det tog ett par timmar innan vi hade landat och verkligen förstått att vi hade fått ett till barn. 
Vi var så lyckliga och längtade efter Hailey. Allt vi ville var att komma hem och få börja livet som en familj på fyra personer.
Efter läkarkontrollen som görs när barnet är ett dygn, då fick vi åka hem!

Första månaden har gått otroligt fort. Med första barnet tyckte man att tiden bara flög förbi. Är det meningen att tiden ska gå ännu fortare nu med det andra barnet?

Vi var till BVC igår och Michelle hade gått upp 450 gram på tretton dagar. Så hon vägde 4415 gram. Det är superbra! Väldigt skönt att se att amningen funkar bra. 
Hon hade vuxit på längden också, så nu var hon 53,7 cm lång. Inte så konstigt att hon knappt kan ha storlek 50 längre! 
Allt annat såg bra ut. Nästa vecka är det månadskontroll med en läkare!

Michelle är nöjd för det mesta. Någon gång ibland kan hon få lite magknip, men det brukar gå över fort. Hon sover för det mesta, men när hon väl är vaken så tittar hon runt och följer med blicken. Hon har även börjat le och "prata" (jollra) nu de senaste dagarna.

Hon tycker att det är skönt att duscha och det gör vi några gånger i veckan. Hon har storlek nr 1 i blöjor, men nu när det senaste paketet är slut tänker vi börja med nr 2.
I kläder används storlek 56 för det mesta. Men några plagg i storlek 50 passar fortfarande.

Michelle tar dessutom napp (det gjorde ju inte Hailey), men den används inte så mycket. När vi åker bil, är ute och går eller när hon bara vill snutta brukar hon ha den i munnen. Så än är hon inte beroende av den! Hon är nöjd för det mesta utan den.
Hon somnar nästan direkt när man sätter ner henne i babyskyddet. Så det är skönt att slippa skrik när man kör bil. Hailey hatade ju att åka bil och det försvann inte förrän hon var ca ett år.

Nätterna går bättre och bättre. Just nu vaknar hon ca två-tre gånger för att äta och sen somna om. Inga blöjbyten under nätterna längre. På morgnarna sover hon vidare under tiden som jag och Hailey äter frukost och fixar oss.

Vi har fått en lättsam bebis. Det ska bli spännande att se hur det blir längre fram! (null)

(null)

(null)

(null)

(null)