/ Barn & familj /

En stolt mamma

Att säga att jag är stolt är nog en underdrift. Jag vill nästan gråta för att jag känner mig så fylld av glädje och tacksamhet över att vi har fått en sån fin dotter. Och varje dag fortsätter hon att förvåna oss och lära sig nya saker.


Klockan 10:45 idag var det dags för Haileys 18-månaderskontroll. Det skulle även innebära en spruta, och det är jag alltid lite smånervös inför. För det är inte roligt att se sitt barn ledsen.

Hur som helst började besöket med att Hailey fick sätta sig vid ett bord. Barnmorskan gav Hailey papper och krita och bad henne att rita. Och det gjorde hon.
Sen tog hon fram tre klossar där Hailey skulle bygga ett torn, och även detta gjorde hon utan problem.
Efter det gömde barnmorskan en leksak som Hailey skulle hitta (hon gömde den så att Hailey skulle se vart den var). Och den hittade hon.
Hailey fick även säga några ord som hon kan och jag fick berätta om hennes ordförråd. Ungefär tio ord skulle hon kunna och det gjorde hon.

Sedan var det dags för vägning och mätning. 11 335 gram (ca 1 kg mer än sist) och 81,5 cm (7 cm längre sen sist). Hon ligger på medelkurvan så allt var toppen! Det var skönt att höra med tanke på att vi i februari drogs med sjukdomar...

Sen var det dags för sprutan. Denna togs i armen (tidigare har det varit två sprutor, ett i vardera ben). Jag fick ha Hailey i knät och hålla i henne så att hon inte skulle sprattla och röra sig. Sen stack barnmorskan in nålen och gav henne sprutan. Hailey sa INGENTING! Inte en endaste tår eller ens ett litet gnäll. Hon ville mest att barnmorskan skulle fortsätta blåsa såpbubblor som hon gjorde direkt efter att sprutan togs. Jag blev galet stolt över Hailey!

Sen blev vi kvar n stund och pratade lite. Hailey pysslade om en docka under tiden och visade upp ytterligare färdigheter.

Så det var med ett stort leende vi lämnade dagens BVC-besök! Nu dröjer det ett bra tag till nästa gång. Vid tre år tror jag att det var!