/ Barn & familj /

Fredag morgon

Då var det fredag igen. Jag och Hailey ligger fortfarande kvar i sängen. Hon tittar på paddan! Vi ska väl gå upp strax och få i oss lite frukost.


Är det fint väder tänkte jag nog att vi skulle gå ut och leka en sväng. Hon blev såååå ledsen igår när vi skulle åka iväg med bilen, för då såg hon lekparken och ville såklart dit.

Markus kommer hem tidigt idag och då ska vi skriva en inköpslista. Sen åker någon av oss och handlar. Vi kan inte ha med Hailey längre för hon vill inte sitta i kundvagnen! Och det är ju inte så att hon låter allting vara orört... så någon måste ju passa henne ändå, och då blir det bättre att hon stannar på hemmaplan med någon av oss. Så kan den andra handla i lugn och ro!

Till middag idag tänkte vi prova att göra egna langos! Det ska bli spännande.

I tisdags kom Sandra och Nelion hit på besök. Vi åt våfflor till lunch och lekte och pratade!


Igår var vi till badhuset med Malin och Milthon. Hailey tyckte att det var så roligt att hon inte ville åka hem. Men somnade i bilen direkt gjorde hon!
Jag längtar till sommaren då hon kan få bada lite oftare (och gratis). Både hennes farmor & farfar och mormor & morfar har ju pool!

/ Barn & familj /

En stolt mamma

Att säga att jag är stolt är nog en underdrift. Jag vill nästan gråta för att jag känner mig så fylld av glädje och tacksamhet över att vi har fått en sån fin dotter. Och varje dag fortsätter hon att förvåna oss och lära sig nya saker.


Klockan 10:45 idag var det dags för Haileys 18-månaderskontroll. Det skulle även innebära en spruta, och det är jag alltid lite smånervös inför. För det är inte roligt att se sitt barn ledsen.

Hur som helst började besöket med att Hailey fick sätta sig vid ett bord. Barnmorskan gav Hailey papper och krita och bad henne att rita. Och det gjorde hon.
Sen tog hon fram tre klossar där Hailey skulle bygga ett torn, och även detta gjorde hon utan problem.
Efter det gömde barnmorskan en leksak som Hailey skulle hitta (hon gömde den så att Hailey skulle se vart den var). Och den hittade hon.
Hailey fick även säga några ord som hon kan och jag fick berätta om hennes ordförråd. Ungefär tio ord skulle hon kunna och det gjorde hon.

Sedan var det dags för vägning och mätning. 11 335 gram (ca 1 kg mer än sist) och 81,5 cm (7 cm längre sen sist). Hon ligger på medelkurvan så allt var toppen! Det var skönt att höra med tanke på att vi i februari drogs med sjukdomar...

Sen var det dags för sprutan. Denna togs i armen (tidigare har det varit två sprutor, ett i vardera ben). Jag fick ha Hailey i knät och hålla i henne så att hon inte skulle sprattla och röra sig. Sen stack barnmorskan in nålen och gav henne sprutan. Hailey sa INGENTING! Inte en endaste tår eller ens ett litet gnäll. Hon ville mest att barnmorskan skulle fortsätta blåsa såpbubblor som hon gjorde direkt efter att sprutan togs. Jag blev galet stolt över Hailey!

Sen blev vi kvar n stund och pratade lite. Hailey pysslade om en docka under tiden och visade upp ytterligare färdigheter.

Så det var med ett stort leende vi lämnade dagens BVC-besök! Nu dröjer det ett bra tag till nästa gång. Vid tre år tror jag att det var!

/ Barn & familj /

Är det vår nu?

Idag efter frukosten klädde vi på oss ytterkläderna och gick ut till parken här bredvid. Det var så fint väder! Vårkänslorna svämmade över.

Hailey älskade att pyssla med sanden, klättra och åka rutchbana. Nu hoppas vi att detta väder håller i sig! No more snow, please!