/ 2017 /

NEW YORK CITY

Förra torsdagen klockan 19:40 lyfte planet som skulle ta oss till USA. Flygresan var ganska tuff för oss. Hailey gnällde nästan konstant de första två timmarna. Sen somnade hon och vaknade till och från. Vi tror att det var på grund av att hon inte fick någon skön sovställning (hon hade ju inget eget säte).

Ca 22:00 (amerikansk tid) landade vi i New york och vid midnatt var vi incheckade på hotellet. Då var det skönt att få lägga sig i sängen!

Första dagen i New york gick vi ut och åt frukost. Hailey åt pannkakor som hon älskade! Vi andra åt lite olika saker. Gott var det i alla fall.


Vi besökte Grand zero (där tvillingtornen brukade stå), Central park, fick en skymt av Frihetsgudinnan samt andra små sevärdheter.

Kvällen blev tidig för mig, Markus och Hailey. Vi somnade på rummet vid 19:00 och struntade i middagen. Tror att vi var lite jetlaggade!

Lördag morgon åt vi frukost på ett lite lyxigare hak. Och dyrt var det! Men gott!


Denna dag besökte vi Times square, Empire state building och Flatiron building. Väldigt sevärt alltihopa!

Till middag gick vi till en stor gata som hette Little Italy (typ som Chinatown) och åt middag.

Söndag klockan 12:00 skulle planet gå från New york till Kanada. Vi var på flygplatsen ca tre timmar innan och tur var väl det för det strulade för oss.


Vi checkade in våra bagage och fick våra boardingkort. Sen skulle vi gå igenom passkontrollen för att komma in till alla gater. Men då blir jag, Markus och Hailey stoppade på grund av att Markus efternamn är felstavat på boardingkortet (när dom jämförde med hans pass). Så vi blev skickade tillbaka till incheckningen för att få nya biljetter med rätt stavning.
Hailey var hungrig och trött så det brast för mig. Jag grinade som aldrig förr!
Efter någon timme kom vi igenom passkontrollen och kunde ge Hailey lite mat innan vi skulle på planet.
Flygresan gick bra i alla fall. Hailey somnade innan vi ens hade lyft från marken och sov hela vägen (tog lite mer än en timme).

När vi hade landat plockade vi upp våra bagage och begav oss sen mot biluthyrningen. Efter lite strul och förseningar kunde vi till slut lämna flygplatsen i våra två bilar.

Bilresan till huset som vi hyr tog ca tre timmar. Det var en lättnad att få komma fram!