/ 2017 /

Första veckan i Kanada

Vi bor i en liten ort som heter Goderich. Det är där min svärmor växte upp. 

Vi har träffat lite släktingar, strosat omkring i staden, spelat kubb och ätit och druckit gott.

En dag hälsade vi på en familj som lever efter en amish-livsstil. Tolv barn i familjen var dom! Ingen elektronik. Istället för bil har dom häst och vagn. Vi köpte deras hemmagjorda hallon/rabarbersylt, morötter och sallad. Allt egenodlat såklart!

I onsdags var vi till Niagara fallen. Det var riktigt häftigt! Dom hade även en liten stad uppbyggt med en massa saker man kunde göra. Souvenirshoppar, spökhus, biograf, restauranger, spelhallar, äventyrsgolf med mera. 

Idag besökte vi en flod där vi fick svalka av oss. Jag glömde mina badkläder i huset så jag fick nöja mig med att doppa fötterna. Men dom andra hade det kul!

I måndags kväll så märkte vi att Hailey hade feber. Och hon har varit dålig sen dess. En förkylning som trappades upp för varje dag. Feber, hosta, snorig och dålig aptit. Hon har varit ooootroooligt mammig. Gnällig och ylar (som att hon har ont). Idag har det känts som att hon är på bättringsvägen i alla fall.

Vi var så oroliga så vi åkte till akuten med henne igår. Hon hade låg syreupptagning, feber och lite högt blodtryck vid första kollen. Vi behövde inte ens sitta i väntrummet, utan vi fick ett rum på en gång. Vi behövde inte vänta så länge innan en läkare undersökte Hailey.
Hon hade inte någon öroninflammation och lungorna lät bra. Det hon kunde se var att hon var röd och svullen i halsen (dock inget gult som i sin tur hade varit inflammation). Annars så konstaterades det att det "bara" var en lite värre förkylning.
3600 kronor fattigare blev vi, men det kändes skönt att ha fått Hailey undersökt.
Nu hoppas vi att hon piggnar till ordentligt så vi kan njuta av semestern!

/ 2017 /

NEW YORK CITY

Förra torsdagen klockan 19:40 lyfte planet som skulle ta oss till USA. Flygresan var ganska tuff för oss. Hailey gnällde nästan konstant de första två timmarna. Sen somnade hon och vaknade till och från. Vi tror att det var på grund av att hon inte fick någon skön sovställning (hon hade ju inget eget säte).

Ca 22:00 (amerikansk tid) landade vi i New york och vid midnatt var vi incheckade på hotellet. Då var det skönt att få lägga sig i sängen!

Första dagen i New york gick vi ut och åt frukost. Hailey åt pannkakor som hon älskade! Vi andra åt lite olika saker. Gott var det i alla fall.


Vi besökte Grand zero (där tvillingtornen brukade stå), Central park, fick en skymt av Frihetsgudinnan samt andra små sevärdheter.

Kvällen blev tidig för mig, Markus och Hailey. Vi somnade på rummet vid 19:00 och struntade i middagen. Tror att vi var lite jetlaggade!

Lördag morgon åt vi frukost på ett lite lyxigare hak. Och dyrt var det! Men gott!


Denna dag besökte vi Times square, Empire state building och Flatiron building. Väldigt sevärt alltihopa!

Till middag gick vi till en stor gata som hette Little Italy (typ som Chinatown) och åt middag.

Söndag klockan 12:00 skulle planet gå från New york till Kanada. Vi var på flygplatsen ca tre timmar innan och tur var väl det för det strulade för oss.


Vi checkade in våra bagage och fick våra boardingkort. Sen skulle vi gå igenom passkontrollen för att komma in till alla gater. Men då blir jag, Markus och Hailey stoppade på grund av att Markus efternamn är felstavat på boardingkortet (när dom jämförde med hans pass). Så vi blev skickade tillbaka till incheckningen för att få nya biljetter med rätt stavning.
Hailey var hungrig och trött så det brast för mig. Jag grinade som aldrig förr!
Efter någon timme kom vi igenom passkontrollen och kunde ge Hailey lite mat innan vi skulle på planet.
Flygresan gick bra i alla fall. Hailey somnade innan vi ens hade lyft från marken och sov hela vägen (tog lite mer än en timme).

När vi hade landat plockade vi upp våra bagage och begav oss sen mot biluthyrningen. Efter lite strul och förseningar kunde vi till slut lämna flygplatsen i våra två bilar.

Bilresan till huset som vi hyr tog ca tre timmar. Det var en lättnad att få komma fram!

/ 2017 /

Nu är dagen snart här

Tiden flyger verkligen iväg just nu... förberedelserna inför vår USA/Kanada-resa är i full gång. Imorgon åker vi! Vi bokade biljetterna i början av januari och nu är dagen här. Tiden har gått så himla fort.

Tanken var ju att jag inte skulle vara gravid just nu. Och det var jag inte heller när vi bokade resan. Så det känns lite nervöst att flyga och vara i ett annat land när man är gravid. Det kommer säkert inte vara någon fara, men jag ska erkänna att det känns lite jobbigt att lämna "tryggheten" som jag känner här i Sverige. Med sjukvård osv...

Vi hoppas i alla fall att flygresan går bra. Vi åker på kvällen så förhoppningsvis sover Hailey för det mesta. Extra skönt att det är direktflyg!

Idag var det även Markus sista arbetsdag, så nu har han semester. Så skönt att få umgås med honom i över fyra veckor!
Mamma och pappa var hit på middag nu ikväll för att säga hej då samt för få vår hemnyckel för att ta in post och hålla koll på lägenheten under tiden vi är borta. Jag hoppas att vi kommer ha ett bra WIFI så vi kan hålla varandra uppdaterade under resans gång.

Vi är i princip klara med packningen. Det är bara necessärerna som ska packas ner! Så vi kan ta det lugnt nu under kvällen. Vi hoppas att vår lilla skrutt ger oss en liten sovmorgon imorgon, men känner vi henne rätt så kommer hon ändå vakna SENAST 6:00...

Jag ger er lite bilder här nedan och hoppas att det inte kommer bli helt tyst här på bloggen under tiden vi är borta. Min förhoppning är att ni ska få se lite bilder i alla fall!
Vi hörs!

Förra veckan var jag, mamma och Hailey till Thuns för att titta lite. Hittade lite saker och slutsumman hamnade på strax över 500 kronor. Så mysigt!
Av mormor fick Hailey denna morgonrock. Och hon ÄLSKAR den!
Morgnarna är tidiga och för den gravida mamman så är det skönt att vi bara kan ligga i soffan på morgonen och titta på barnprogram. Och även frukosten äter vi där! Då piggnar man till efter en stund...
Jag började småpacka i söndags! När man reser med barn så vill man gärna inte missa något viktigt...
Min packhjälp!
Ungen som älskar kokt potatis och gräddsås. Man blir så glad när ens barn gillar maten man lagar! Då har man fått ett bra betyg.