/ 2017 /

Slutet på julen 2017

Då var det över. Det som man har längtat efter och planerat inför i flera veckor. Julen kom och den passerade!

I lördags åkte vi till mina föräldrar tidigt på förmiddagen. Dagen kändes jättelång! På ett positivt sätt. Lillasyster och hennes pojkvän kom också och höll oss sällskap. Vi åt god mat (en massa plock). Vi hade alla en varsin Bingolott. Dock så spelade vi spel under tiden som programmet var igång. Men när det var dags för bingospel så satt vi där med våra lotter! Ingen vinst blev det tyvärr.

Julaftonsmorgon startade som vanligt med att Hailey vaknade tidigt. Strax efter 6:00 tror jag att det var. Markus var snäll och gick upp med henne medans jag och Michelle låg kvar i sängen.
Tomten hade lämnat lite klappar under granen till barnen som öppnades. Sedan åt vi en god julfrukost tillsammans.
Efter det förberedde vi oss inför alla gäster. Det sista med maten gjordes, vi sminkade oss och fixade håret samt möblerade om.
Klockan 13:00 började gästerna rulla in. 20 vuxna + 3 barn (ej Michelle inräknat) var vi! Mycket folk! Det är både roligt och jobbigt på samma gång. Det är roligt att få träffa så många från sin släkt och mysigt att få sitta och prata med dom som man inte träffar så ofta. Det som jag kan tycka är jobbigt är att det känns lite trångt och högljutt. Man märkte på både Michelle och Hailey att dom inte riktigt kunde komma till ro. Såklart att Hailey var med och lekte med sina sysslingar, men hon tyckte nog att det blev lite stojigt. Michelle hade svårt att slappna av och somna. Det var inte förrän på kvällen som hon hade ro att somna.
Hur som helst. När gästerna kom drack vi lite glögg och åt lite tilltugg. Minglade helt enkelt. Sedan åt vi julbord och efter det tittade de som ville på Kalle Anka. När det var slut kom Tomten på besök och delade ut klappar till barnen. Därefter fortsatte julklappsutdelningen.
När alla paket var öppnade blev det fika och någon gång efter det åkte lidingöborna hem till sig. Vi andra fortsatte att fira julafton med lite spel och goda tilltugg!

Igår, juldagen, klev vi upp och åt en god frukost hos mina föräldrar. Det blev rester från julbordet! Efter det packade vi ihop och åkte hem till Norrtälje. Där duschade vi och fixade oss. Sedan åkte vi till svärföräldrarna där det väntade en kalkonmiddag. Innan middagen fick ungarna öppna paket och sedan åt vi.
Sedan var det dags för årets julklappslek för oss vuxna! Jag och Markus kammade hem 2 stycken sittpuffar med förvaring, en ljuslykta, ett pizzaskärarset och en skärbräda med en kökshandduk. Alltid lika spännande och roligt!
Resten av kvällen spelade vi kort! Strax efter 23:00 var vi hemma igen.

Idag har vi bara varit hemma. Hailey har lekt med alla nya saker hon har fått. Och självklart har jag och Markus fått vara med också!
Markus åkte även iväg till Willys för att handla lite. Vi skulle egentligen ha åkt till min farmor och farfar i Vagnåla på middag men på grund av dåligt väglag ställdes det in. 
Annars så har både jag och Markus varit lite trötta idag. Under Haileys lunchvila (som blev extra lång idag) så somnade vi allihop. Skönt med en liten tupplur!

Julen i år har, som alltid, var underbar. Det är så mysigt att få umgås med våra familjer. Extra roligt också nu när man har barn.
Både Hailey och Michelle fick så otroligt många fina julklappar. Pennor, block, MASSVIS med kläder, dammsugare, skallror, speldosor, filtar, snuttis, filmer, böcker, playdouh, nappar, nappflaskor, bitleksaker, ytterjacka, mickrofon, gitarr, LEGObondgård, LEGOtåg, dinosauriefigurer, extra bondgårdsdjur, pussel, memory, matservis, "fika-set", babblarna (plastfigurer), bok med klistermärken, klossar, "lärande"-leksaker (räkna, färger osv), sånglåda, presentkort, gafflar med mera. VÄLDIGT mycket med andra ord. Både jag och Markus är så tacksamma över att våra döttrar har sånna fina människor som bryr sig om dom och tänker på dom.

Nu lutar vi oss bakåt i soffan och tittar på JVM i ishockey. Imorgon är vi återigen lediga allihop!
Vi byggde ett högt hus av lego!

Hailey rullade maskar av leran.

Imorse skulle playdouh-leran fram!

Är man blyg så sitter man tryggt i pappas famn.

(null)

Hailey blev väldigt blyg när Tomten kom på besök.

En del av julbordet!

En hel del klappar samlades under granen!

Pusseldags!

Här är hela min fina familj ❤️

Hailey hjälper Michelle att öppna sin julklapp.

Michelle somnade gott hos gudfar Linus i lördags kväll!

I lördags kväll innan Hailey och Michelle fick bada.

Mormor myser med båda barnbarnen!

Nu ikväll när Michelle somnade med en av de nya napparna!