/ 2017 /

Nu är det jul igen

Idag är det den 1:a december! Och det är väl först då som man kan säga att julen är här på "riktigt". Vi startade ju julen lite tidigare, men det är ju bara för att det är så mysigt. Alla ljusstakar och värmande ljus. Och idag kläddes granen som nu ger oss ännu mera mysljus!

Idag var det Haileys lediga dag från förskolan. Vi mös en stund i sängen, men hon ville inte ligga kvar så länge. Vi klev upp och jag gjorde i ordning frukost till oss. Vi tittade på första avsnittet av årets julkalender. Hailey verkade tycka att den var intressant! Hon fick även öppna sina två adventskalendrar. En med choklad och en annan med små Bamseböcker. Det verkligen lös i ögonen på henne. Hon tyckte att det var så himla roligt och spännande.

Sen hittade vi en ny film med Haileys favoriter (Karsten & Petra) som hade kommit ut. Denna gång var det med jultema!
Hailey fick sen lunch och sova en stund. Markus kom hem strax innan 13:00.

Sen åkte vi iväg för att veckohandla samt stanna till på Rusta för att köpa en plastgran och plastlådor att ha under Haileys säng. Leksaksförvaring ska det bli!
När vi kom hem lagade vi middag som idag blev Rösti och Bruschetta. Egentligen är det väl två förrätter, men det var det vi ville ha. Mätta blev vi och gott var det!

Sen byggde Markus ihop julgranen och efter det började vi klä den. Hailey visste precis hur man skulle göra och tyckte att det var så roligt. För varje kula hon hängde upp så berömde hon sig själv genom att klappa i händerna och ropa "BRA!". Efter det nattades hon av Markus och jag matade Michelle.

Nu under kvällen har jag och Michelle duschat, vi har tittat på Idol och jag har packat inför helgens planer. Imorgon ska vi åka Eckerölinjen med Markus familj. Efter båtturen åker vi direkt till mina föräldrar där vi kommer spendera natten. På söndag är det julmarknad så under kvällen imorgon lär det väl bli lite pyssel inför det!

Granen är färdigklädd!

Markus fick hjälpa Hailey att hänga upp kulorna som skulle sitta högst upp.

Granen kläs! Hailey visste vart hon ville hänga upp sina kulor.

Dagens middag; rösti (med gräddfil, röd lök och löjrom) och bruschetta!

Hailey vaknade från vilan efter ca 50 minuter, men hon var mer trött. Så hon somnade i min famn och när Markus kom hem sov hon en stund hos honom också.

Michelle har varit väldigt nöjd och belåten idag. Hon vill gärna sova i lutande ställning eftersom hon är lite snorig.

Direkt efter julkalendern visades en liten kort julfilm på Barnkanalen. Hailey har precis upptäckt Tomten och ser honom överallt! Det ska bli spännande att se hur hon reagerar på julafton när hon får träffa honom.

Hailey satt som ett ljus och tittade intresserat på årets julkalender.

Lagom storlek för oss! Frågan är om man kan ha julklapparna under granen fram till julafton eller om vi ska hålla dom gömda...? Det finns ju en risk att en liten nyfiken person ska vara där och pilla hela tiden... hehe..: