/ 2017 /

Året 2017

HAR DU NÅGRA NYÅRSLÖFTEN?
Jag är dålig på att hålla löften. Jag brukar snarare ha önskemål. I år har jag önskemål om att gå ner lite i vikt, att familjen får vara friska, att vi får en fin sommar och att jag är mindre stressad.

BLEV NÅGON/NÅGRA AV DINA VÄNNER/FAMILJ FÖRÄLDRAR I ÅR?
Två arbetskollegor blev föräldrar för andra gången. En annan kollega fick sitt första barn. Sen var det många från min mammagrupp som fick sitt andra barn också!

VILKA LÄNDER BESÖKTE DU?
Det blev en resa till USA och Kanada med Markus familj!

VAD ÖNSKAR DU ATT DU GJORT MINDRE?
Stressat över småsaker. Speciellt när det gäller städningen.

VAD ÖNSKAR DU ATT DU GJORT MER?
Levt mer i nuet istället för at hela tiden tänka framåt. Och ägnat mer tid åt mig och Markus!

BÄSTA MINNET FRÅN 2017?
Alla utvecklingssteg med Hailey som man har fått följa under årets gång. Alla nya ord/meningar, förmågan att lära och förstå. Bara för att nämna några.
Men självklart så innehåller även det bästa minnet Michelle. Allt från det positiva graviditetstestet i januari till den natten då hon valde att komma ut till oss. I en rasande fart dessutom! Och att sedan få ha en liten bebis igen.

BÄSTA KÖPET?
Jadu. Det handlas ju mest barnkläder i den här familjen. Men till USA/Kanada-resan köpte vi en väldigt smidig resevagn som vi har varit nöjda med. Vi har även köpt en ny babyvakt (dock samma som vi redan hade, men i en ny modell).

VAD HAR DU SPENDERAT MEST PENGAR PÅ?
Det gick åt en hel del pengar till USA/Kanada-resan. Men annars så går det åt mest pengar till mat och barnkläder.

FAVORITPROGRAM PÅ TV?
Game of thrones, alla mat och bakprogram, Fixer upper, Trafikpoliserna mfl.

SAKNADE DU NÅGOT 2017, SOM DU VILL HA 2018?
Tid! Tiden går så förskräckligt fort, och ibland vill man hinna med så mycket. Vissa dagar skulle man vilja ha några extra timmar på dygnet.
Sedan hade det varit trevligt med lite extra pengar!

VAD SER DU MEST FRAM EMOT 2018?
Sommaren. Att Markus få vara långledig och att få se tjejerna växa och utvecklas. Sedan har vi ett stundande dop som väntar också.

VILKET DATUM FRÅN 2017 KOMMER DU ALLTID ATT MINNAS?
8:e oktober, dagen då Michelle föddes!

(null)/ 2017 /

Den 27:e december 2017

Då har ännu en dag gått. Det är inte många dagar kvar nu på detta år. Året har gått i rekordfart!

Idag har vi faktiskt bara varit inomhus. Gått runt i myskläder och lekt en massa. Vi plockade fram mickrofonen som Hailey fick i julklapp och den blev snabbt en favorit. Hon dansade och sjöng till Babblarnas låtar!
Annars så har dagen gått i ett långsamt tempo. Jag gjorde i ordning middagen tidigt, så vi åt redan vid strax innan 16:00.
Kvällen spenderades i soffan!

Idag provade vi att ge ersättning till Michelle! Det gick sådär. Jag vet inte riktigt om det är flaskan eller smaken som hon inte tyckte om. Men hon fick i sig litegrann i alla fall.
Anledningen till att vi vill ge ersättning är att Markus (eller någon annan anhörig) ska få vara delaktig i matningen. Jag kan få lite avlastning också. Hailey ammade tills hon var 1,5 år och jag tror inte att orkar amma lika länge. Men visst, är det så att Michelle vill ha tutten och vägrar flaskan, så kommer jag givetvis ge henne bröstet. Barnens behov går före mina!
Så vi får se om vi får till detta med flaska eller inte!
(null)

(null)

(null)

/ 2017 /

Slutet på julen 2017

Då var det över. Det som man har längtat efter och planerat inför i flera veckor. Julen kom och den passerade!

I lördags åkte vi till mina föräldrar tidigt på förmiddagen. Dagen kändes jättelång! På ett positivt sätt. Lillasyster och hennes pojkvän kom också och höll oss sällskap. Vi åt god mat (en massa plock). Vi hade alla en varsin Bingolott. Dock så spelade vi spel under tiden som programmet var igång. Men när det var dags för bingospel så satt vi där med våra lotter! Ingen vinst blev det tyvärr.

Julaftonsmorgon startade som vanligt med att Hailey vaknade tidigt. Strax efter 6:00 tror jag att det var. Markus var snäll och gick upp med henne medans jag och Michelle låg kvar i sängen.
Tomten hade lämnat lite klappar under granen till barnen som öppnades. Sedan åt vi en god julfrukost tillsammans.
Efter det förberedde vi oss inför alla gäster. Det sista med maten gjordes, vi sminkade oss och fixade håret samt möblerade om.
Klockan 13:00 började gästerna rulla in. 20 vuxna + 3 barn (ej Michelle inräknat) var vi! Mycket folk! Det är både roligt och jobbigt på samma gång. Det är roligt att få träffa så många från sin släkt och mysigt att få sitta och prata med dom som man inte träffar så ofta. Det som jag kan tycka är jobbigt är att det känns lite trångt och högljutt. Man märkte på både Michelle och Hailey att dom inte riktigt kunde komma till ro. Såklart att Hailey var med och lekte med sina sysslingar, men hon tyckte nog att det blev lite stojigt. Michelle hade svårt att slappna av och somna. Det var inte förrän på kvällen som hon hade ro att somna.
Hur som helst. När gästerna kom drack vi lite glögg och åt lite tilltugg. Minglade helt enkelt. Sedan åt vi julbord och efter det tittade de som ville på Kalle Anka. När det var slut kom Tomten på besök och delade ut klappar till barnen. Därefter fortsatte julklappsutdelningen.
När alla paket var öppnade blev det fika och någon gång efter det åkte lidingöborna hem till sig. Vi andra fortsatte att fira julafton med lite spel och goda tilltugg!

Igår, juldagen, klev vi upp och åt en god frukost hos mina föräldrar. Det blev rester från julbordet! Efter det packade vi ihop och åkte hem till Norrtälje. Där duschade vi och fixade oss. Sedan åkte vi till svärföräldrarna där det väntade en kalkonmiddag. Innan middagen fick ungarna öppna paket och sedan åt vi.
Sedan var det dags för årets julklappslek för oss vuxna! Jag och Markus kammade hem 2 stycken sittpuffar med förvaring, en ljuslykta, ett pizzaskärarset och en skärbräda med en kökshandduk. Alltid lika spännande och roligt!
Resten av kvällen spelade vi kort! Strax efter 23:00 var vi hemma igen.

Idag har vi bara varit hemma. Hailey har lekt med alla nya saker hon har fått. Och självklart har jag och Markus fått vara med också!
Markus åkte även iväg till Willys för att handla lite. Vi skulle egentligen ha åkt till min farmor och farfar i Vagnåla på middag men på grund av dåligt väglag ställdes det in. 
Annars så har både jag och Markus varit lite trötta idag. Under Haileys lunchvila (som blev extra lång idag) så somnade vi allihop. Skönt med en liten tupplur!

Julen i år har, som alltid, var underbar. Det är så mysigt att få umgås med våra familjer. Extra roligt också nu när man har barn.
Både Hailey och Michelle fick så otroligt många fina julklappar. Pennor, block, MASSVIS med kläder, dammsugare, skallror, speldosor, filtar, snuttis, filmer, böcker, playdouh, nappar, nappflaskor, bitleksaker, ytterjacka, mickrofon, gitarr, LEGObondgård, LEGOtåg, dinosauriefigurer, extra bondgårdsdjur, pussel, memory, matservis, "fika-set", babblarna (plastfigurer), bok med klistermärken, klossar, "lärande"-leksaker (räkna, färger osv), sånglåda, presentkort, gafflar med mera. VÄLDIGT mycket med andra ord. Både jag och Markus är så tacksamma över att våra döttrar har sånna fina människor som bryr sig om dom och tänker på dom.

Nu lutar vi oss bakåt i soffan och tittar på JVM i ishockey. Imorgon är vi återigen lediga allihop!
Vi byggde ett högt hus av lego!

Hailey rullade maskar av leran.

Imorse skulle playdouh-leran fram!

Är man blyg så sitter man tryggt i pappas famn.

(null)

Hailey blev väldigt blyg när Tomten kom på besök.

En del av julbordet!

En hel del klappar samlades under granen!

Pusseldags!

Här är hela min fina familj ❤️

Hailey hjälper Michelle att öppna sin julklapp.

Michelle somnade gott hos gudfar Linus i lördags kväll!

I lördags kväll innan Hailey och Michelle fick bada.

Mormor myser med båda barnbarnen!

Nu ikväll när Michelle somnade med en av de nya napparna!