/ 2017 /

Tillväxtultraljud

Idag var det dags att befinna sig på Danderyds Ultragynmottagning klockan 15:00. Jag plockade upp Markus så åkte vi dit tillsammans.


Jag skrev in mig vid 14:45 och vi fick komma in på en gång. Själva undersökningen liknade det ultraljud vi gjorde i vecka 19, men gick mycket fortare.
Barnmorskan tog alla kroppsmått på bebisen samt kollade fostervattenmängden. 
Sedan förde hon in alla mått i datorn och fick fram ett resultat. 14:59 var vi ute på parkeringen igen!

Bebisen får ligga på en storlek som är någonstans mellan +22% och -22% för att räknas som normal.
Vår bebis var 6,9% mindre, så det var helt normalt. Jag trodde faktiskt inte att bebisen skulle ligga på minus! Så jag antar att det är fett som gör att magen är stor... haha!
Hur som helst så trodde barnmorskan att det skulle komma ut en bebis i ungefär samma storlek som Hailey (3590 gram).

Vi fick även se bebisens ansikte. Den hade fylliga små läppar som den slickade. Dessutom hade den goa och tjocka kinder och en liten söt näsa. Den såg så himla söt ut! Nu vill man verkligen träffa den lilla krabaten!

Vi var lite nervösa över att vi skulle "råka" se könet, men det var ingen fara. Barnmorskan försa sig inte och vi kunde inte se något kön! Puuh...! Om någon månad vet vi...

Bjuder på en dagsfärsk magbild!
/ 2017 /

En uppdatering!

Det var ett tag sedan jag skrev här. Och egentligen vet jag inte riktigt vad jag ska skylla på. Varje dag tänker jag att "ikväll ska jag skriva ett inlägg på bloggen". Men så kommer kvällen och jag orkar inte! Soffan och teven lockar mer...

Hailey har börjat sova i sin säng i sitt rum! Helt plötsligt en kväll så sa hon att hon ville sova där, så vi provade. Dock så kommer hon över till oss någon gång under natten. Det känns så konstigt att inte ha henne mellan oss! Man saknar lillskruttan... men det är ju roligt att hon själv vill sova där!

Det har varit lugnt med Babblarna ett tag, men nu har hon fått upp ögonen för dessa figurer igen. Hon har allihopa som mjukisdjur så varje kväll väljer hon ut vilken hon ska sova med. Dock så är Pippi och Mimmi fortfarande stora favoriter!


Om en vecka börjar Haileys inskolning på förskolan! Jag tror att hon kommer stormtrivas. Inskolningen är på åtta dagar, så till en början är vi där bara i någon timme. Hailey kommer nog tycka att det är för kort tid, och kommer vilja stanna kvar! Hur som helst så ser vi fram emot det!

Magen växer! Tydligen lite för mycket enligt barnmorskan. Så jag ska göra ett tillväxtultraljud nu på tisdag för att se hur stor bebisen är. Det är säkert ingen större fara, men vi vet ju om att Markus vägde drygt 5 kg när han föddes, så jag hoppas att bebisen inte kommer vara lika stor som honom i alla fall!

Jag ska även göra en glukosbelastning!

När jag var hos barnmorskan sist så frågade jag vad jag hade för blodgrupp. Jag visste ju om att jag var RH-, men jag var lite nyfiken på vilken bokstav/siffra jag hade. Det visade sig att jag är B-. När jag kom hem läste jag lite om blodgrupper, och det visade sig att det inte är så många som har samma blodgrupp som mig. Intressant!

I övrigt så mår jag bra måste jag säga. Dagarna rullar på i högt tempo. Jag har inte några direkta gravidkrämpor och känner mig inte så stor som jag kanske borde. 19 kg har jag gått upp hittills, och helt ärligt så vet jag inte vart dom har satt sig. Mina gravidbyxor som jag hade under förra graviditeten är fortfarande lite för stora.

Jag får ta tag i vikten sen när bebisen är ute! Det är inget som stressar mig.

Hailey tycker mer och mer om att läsa böcker och hennes ordförråd växer för varje vecka. Så det blir en hel del läsning (främst titta på bilderna och säga vad det föreställer). Och gärna i hennes säng!

/ 2017 /

Sista veckan i Kanada

Jag tänkte passa på att lägga upp de sista bilderna från Kanada, innan det har gått för lång tid.

Hailey blev i alla fall frisk så det var skönt! Hon blev som en helt annan unge. Glad, som hon brukar vara.

Här var vi till lekparken som låg några hundra meter bort från vårt hus. Det tyckte Hailey var hur roligt som helst!

Bus med Jayden och glasspaus!

Här var vi till en annan ort där det fanns en lekpark där barnen kunde springa av sig.

En dag var vi till en camping där vi badade. Oj, vad Hailey tyckte att det var kul!

Efter 2,5 vecka borta så är det ganska skönt att få komma hem. Vi kände oss nöjda och protesterade inte när det var dags att flyga hem till Sverige.

Borta bra, men hemma är ändå bäst!