/ Barn & familj /

Ännu en mysdag med min mor

Klockan 8:30 vaknade vi idag! Vi klev upp och startade dagen. Efter en stund ringde mamma och frågade om vi ville följa med ner på stan. Hon var nämligen på jakt efter lite nya kläder. Självklart ville vi det!
Så jag gav Hailey lunch, som hon åt ordentligt av. Och snart kom knackade mamma på dörren och då åkte vi iväg!

Vi strosade omkring i butikerna och hittade en hel del. Jag letade inte efter något speciellt, men även jag kom hem med några kassar!
Vi åt en lättare lunch på Espresso house. Hailey fick äta lite av våra smörgåsar och det tyckte hon var gott!

Här är dagens inköp! Jag hittade en klänningsmodell på H&M som var jättefin. Amningsvänlig också! 149 kronor fick jag betala för den, så jag köpte två stycken i olika färger. Jag köpte två nya amnings-bh:ar också. Mina favoriter har verkligen gjort sitt! Helt urtvättade och gör knappt sitt jobb. Så det var behövligt! 
Lite nytt till Hailey blev det också såklart! Man vill ju nästan köpa ALLA barnkläder som man ser! Men man måste hejda sig...

Sen åkte vi hem till oss och mamma var med oss en stund innan hon for till jobbet. Till middag blev det kokt potatis, köttbullar, brunsås och lingonsylt. Gott!

Efter maten åkte Markus till återvinningen för att  slänga lite skräp. Då passade jag på att bada Hailey. Det var ett tag sen vi använde badbaljan. Oj, så roligt hon tyckte att det var!
/ Barn & familj /

Spontanfika hos mamma/mormor

Klockan 10:00 skulle vi vara på BVC. 8:45 hade Hailey ännu inte vaknat! Så jag började pussa på henne och kittla henne lite så att hon skulle vakna till. Glad som alltid var hon när hon öppnade ögonen!

Vi hann inte med så mycket mer än att byta blöja, klä på oss kläder och få mig en macka. Sen åkte vi!

Åttamånaderskontrollen gick bra. Hailey fick visa lite vad hon kunde och sköterskan gjorde ett syntest för att se om Hailey skelade med ögonen. Det gjorde hon inte. Hon kollade även hur Hailey hanterade en leksak som hon fick i handen.

När det kommer till vikten så hade hon faktiskt gått ner 30 gram sen sist. Men det beror förmodligen på att denna månad har varit lite tuff. Två nya tänder och sjukdom som har gjort att lillskruttan har vägrat all annan mat förutom tutten. Barnmorskan var inte orolig, det fanns ju en förklaring. Vi ska fortsätta ge Hailey puréer varje dag och successivt få in ordentliga matrutiner. Men amningen behövdes inte tas bort!
Vi bokade in en extra vägning om 2,5 vecka för att se så att det börjar peka uppåt!

Trots viktminskning så hade hon faktiskt vuxit på längden. Hela två centimeter dessutom! Så nu är hon 70 cm lång!

När vi kom hem från BVC gav jag Hailey lunch i form av spaghetti och köttfärssås. Jag har aldrig sett henne äta så mycket MAT. Hur duktig som helst! Då blev jag glad.

Jag ringde till mamma och pratade lite också. Eftersom att hon var ledig så bestämde vi att jag och Hailey skulle åka till henne och hälsa på. Så det gjorde vi! Där fick vi god fika med färska bakverk. Vi lade pussel och Hailey övade på att gå mellan mig och mamma. 

Vi åt mellis som fick bli smoothie och smörgås. Hailey åt hon också. Hur jäkla duktig som helst! Nu är säkert detta bara en engångsföreteelse just för tillfället. Jag vågar inte hoppas för mycket på att hon kommer fortsätta vara såhär glad i maten som hon har varit idag. Det är bara att fortsätta kämpa!

Strax efter 14:30, precis när vi skulle bege oss hemåt, så ringde Markus och frågade vart vi var. Han var nämligen redan hemma! Jag älskar verkligen när han kommer hem tidigare från jobbet...
Hailey somnade i bilen och ville fortsätta sova när vi kom hem. Så hon fick ligga i soffan! Dock var vi tvungna att väcka henne för att åka och veckohandla.

När ungen hade somnat för kvällen tittade jag och Markus på det senaste avsnittet av Game of thrones. Dock vaknade Hailey efter en stund och vägrade att somna om i sängen. Så hon fick vara med oss i soffan tills jag gick och la mig!
/ Barn & familj /

En "ta-igen-sig-söndag"

Jag tror att klockan var 9:00 när vi vaknade och klev upp idag. Både jag och Markus har varit krassliga. Helt matta! Därför har vi bara tagit det lugnt. Tittat på TV och sovit. Hailey verkade nöjd med det och har sovit mycket hon också.

Till middag gjorde vi en fläskfilégryta och klyftpotatis till det. Jättegott!
Jag och Hailey ligger just nu i sängen. Hon har somnat, men jag tänkte smyga ut till soffan alldeles strax.

Imorgon väntar ett besök på BVC. I och med tänder och sjukdom så tror jag inte att Hailey har gått upp något. Det återstår att se helt enkelt!