/ 2016 /

Tidig morgonpromenad

Vi vaknade upp till ännu en dag med strålande sol och klarblå himmel! Jag åt frukost och gav Hailey gröt och sen gick vi ut. Så det blev en tidig promenad idag. Helt underbart att solen värmer!
Vi gick förbi Ö&B för att inhandla det sista till ett pyssel jag ska försöka göra inom en snar framtid. Jag kommer visa vad det är när det är färdigt. Om det blir lyckat vill säga! Och det hoppas jag att det blir.
När vi kom hem ville Hailey ha en ny blöja och snutta litegrann. Efter det gjorde jag en cappuccino och tog en kardemummabulle. Det smakade riktigt gott!
/ 2016 /

Söndagsfeeling


Hela den här helgen har varit så himla bra! Den har tuffat på i lagom tempo och vi har gjort precis vad vi har velat. Vi  är annars ofta uppbokade på helgerna, vilket är roligt också, men det var skönt att ha en hemmahelg!

Idag har vädret varit lika fint som igår, men vi har faktiskt inte varit ute på någon promenad tyvärr.
Mamma och pappa kom på fika på förmiddagen och en stund efter det skev vi en inköpslista och åkte för att veckohandla. 
Hailey har sovit dåligt hela dagen (bara korta stunder), så hon har varit väldigt mammig. Hon behöver verkligen sina tupplurer! Jag älskar att hon tycker om mig, men ibland behöver man några minuter själv. Men det gick bra ändå! Hon däckade i min famn för en stund sedan, så vi får se hur länge hon sover!
Till middag idag gjorde jag en gryta med vildsvin, lök, morötter, paprika och champinjoner. Till det blev det kokt potatis. Det var sååå gott! Köttet blev så himla mört!

Resten av kvällen kommer spenderas i soffan. Vi har lite godis och snacks kvar som vi kommer mumsa på när vi tittar på Farmen. Sen är det dags att sova och vakna upp till en ny vecka!
/ Barn & familj /

Fem månader


Tänk att det redan har gått fem månader. Vid den här tiden den dagen hade Markus precis kommit hem efter att jag hade ringt och bett honom åka hem från jobbet. Jag hade precis spytt på grund av smärtan och jag skulle snart ta en alvedon och ställa mig i duschen. Vid den tiden trodde jag att det var mååååånga timmar kvar. Men det skulle bara ta ytterligare sex timmar innan Hailey ploppade ut! 

Hailey fem månader
Hon rullar runt så hon nästan ALLTID ligger på mage. Och det kunde hon göra helt plötsligt en kväll i början av februari!
Hon kan sitta några sekunder utan stöd, så det är nog inte så långt kvar tills hon sitter helt själv!

Hon vill INTE sitta i babysittern längre, utan det är bara gåstolen som gäller. Och hon nästan flyger fram. Det går otroligt fort! Hon har hittat kökshandduken som hänger på handtaget till ugnen. Så den är hon snabb på att hämta!

Hon har storlek 4 i blöjor och storlek 68 i kläder. Dock så tycker jag att kläderna redan (!) börjar kännas för små. Så vi kommer förmodligen få börja nalla av storlek 74 ganska snart! Hon har ju bara haft storlek 68 i ca två-tre veckor!

Hon äter gröt varje dag på förmiddagen och för någon vecka sedan började hon (äntligen) svälja. Och hon verkar tycka att det är gott! Innan har hon bara pressat ut maten med tungan.
Hon verkar dock föredra vår hemmalagade mat än burkmat. Och det känns bara bra!

Hon har börjat sträcka sig efter saker som hon vill ha. Och det är nog inte långt kvar tills hon börjar visa att hon vill upp i någons famn. Just nu "berättar" hon det genom ljud!

Hon hatar fortfarande att åka bil. Om hon är riktigt trött så går det bra, för då somnar hon ganska fort! 
Vi ska åka till Jämtland i påsk och då blir det många timmars bilresa. Så jag är lite smått nervös över det! 
Då får vi helt enkelt se till att underhålla henne med leksaker och Babblarna på youtube!

Hon älskar den nya vagnen vi har köpt! Hon somnar jättefort när vi är ute på promenad, och det är underbart!

På tisdag ska vi till BVC för femmånaderskontroll. Då är det även dags för sprutor igen! Sist vägde Hailey 7810 gram (den 4:e februari) och var 64 cm lång. Det ska bli kul att se hur stor hon har blivit! Min gissning är att hon borde nog ha kommit upp i minst 8,3 kg. Och att hon närmar sig 68 cm, i och med att kläderna börjar bli för små!

Tiden går så fort!