/ Barn & familj /

Veckan innan jul

Veckan har gått fort! Dagarna bara rusar iväg. Det är roligt och tråkigt på en och samma gång. Visst är det kul att tiden går fort. Helgen kommer snabbare, Hailey utvecklas i raketfart och julen närmar sig. Det negativa är väl att man ibland känner att tiden inte räcker till. Att man i vissa stunder inte hinner med att njuta av ögonblicket.

Den här veckan har jag ätit upp en hel pepparkaksburk. SJÄLV! Det räcker ju tydligen inte med att bara ta en och sen vara nöjd... men gott är det och det är ju faktiskt bara jul en gång om året. Och det är under julen som man SKA få unna sig. Utan att tänka på dieter och viktnedgång. Så njut av allt det goda!


Jag har även tagit en ordentlig blick på vår matbudget som skjuter i höjden. Jag/vi har kommit fram till att det är den "lilla" småhandlingen inför helgen (som nu är åtgärdad) som gör att hundralapparna bara flyger iväg. Men en annan stor kostnad är Haileys matburkar. Därför har vi denna vecka varit duktiga och gjort små matlådor till henne och lagt i frysen. Jag tänkte även göra egen frukt/bärpuré på söndag till gröt, yoghurt och mellanmål. Sååå skönt!

Jag har även börjat fundera på årets juloutfit. Den röda klänningen ni ser på bilden hittade jag för 99 kr. Drog en "kofta" över och det blev helt okej! Hittade en annan klänning igår för 49,50 kr som är lite rödglittrig. Får se om den kanske också blir en kandidat! Jag vill ju så gärna ha något rött på mig...

Hailey har mått bra i veckan. Tänderna som är på ingång har inte stört henne så mycket. Hon har lekt och busat mycket! Dock har hon varit lite kinkig med bitar i maten, så vi har fått mixat.

Hailey har snappat upp det här med att prata i telefon också. Hon har ett iPhone-skal som hon håller mot sitt öra och går omkring och pratar i. Så söt!

I onsdags åkte vi till Sandra och Nelion. Vi åt köttbulle-och-rödbetssallad-mackor och julfikade. Julmusik hade vi i bakgrunden också. Så himla mysigt!

Snart kommer Markus hem (yay!). Då ska vi käka lunch och sen åka och veckohandla. Sen börjar fredagsmyset!