/ Barn & familj /

Julen är förbi

Det är verkligen helt otroligt så fort det kan gå. Man väntar och längtar efter julen, och sen kommer den och sen är den helt plötsligt slut. Jag blir alltid lika chockad varje år över att julen bara swischar förbi...


Vi vaknade upp på julaftonsmorgon i ganska skaplig tid. Hailey fick en torr blöja och sen fick hon och Markus ligga kvar i sängen medan jag fick fram lite julklappar till lillskrutt!

Hailey fick öppna paketen och sen åt vi frukost. Nästan direkt efter det hoppade jag in i duschen och började fixa mig. Markus tog med Hailey i vagnen och gick en promenad så hon fick sova.

Vid 14:30 befann vi oss hos svägerskan där vi skulle befinna oss resten av kvällen. Vi slötittade på Kalle anka, åt otroligt god mat,  fick besök av Tomten, spelade spel, åt en massa godis och bara mös.


Vi spelade även julklappsleken, och där kammade jag och Markus hem sex paket av tolv möjliga. Riktigt roligt! I paketen fanns: en ljuslykta med utbytbara ord/meningar, en powerbank, en shoppinglista till kundvagnen, två marschallhållare, ett set med serveringsskålar samt en mössa,

Hailey röjde runt riktigt ordentligt, men till slut kom tröttheten och hon somnade. Jag tror att vi var hemma vid 23-tiden.

På juldagen var vi bjudna hem till min farmor och farfar. Vi fick god mat så vi blev återigen proppmätta! Pappas kusin tog jättefina foton på oss och Hailey. Så himla roligt!


Efteråt åkte vi hem till mina föräldrar där vi spenderade natten. Kvällen var lugn! Vi satt bara i soffan och tittade på tv.

På annandagen var det julfirande hos mina föräldrar. Vi åt och drack gott. Vi delade ut julklappar och spelade spel hela kvällen. Ett perfekt avslut på denna jul!


Mycket fint fick vi, både Hailey och jag & Markus. Hailey fick bland annat: sagoböcker, knoppussel, pyjamaser, bilar, "tramp"-bil, fåtölj, filmer, lekmatta, pengar, gosedjur (3 st Babblisar), "bilbana", hund som går & skäller, bord & stol och mycket annat!

Jag och Markus hade tydligen varit snälla i år och fick: ljuslykta med blockljus, 3 st ljuslyktor i marmor, 2 st hängande ljuslyktor,  kaffemuggar, presentkort, bordsduk med matchande handservetter, doftpinnar, mortel i marmor, bodybutter, choklad samt bakmått.

Vi sov över, men åkte hem på förmiddagen. Vi skulle köra in på en skogsväg och där var det blankis under snön. Så bilen bara gled, tills vi hamnade i diket. En himla tur att vi inte hamnade i vattnet(!). Som tur var kunde svågern komma och hjälpa oss!

Sen vi kom hem har vi försökt plocka och fixa med allt nytt. Både Haileys nya leksaker, men också våra nya grejer som vi fick i julklapp.


Idag städade jag faktiskt bort julen. Och det känns faktiskt lite skönt. Det är extra roligt när man har några nya lyktor att dekorera hemmet med också!

Nu sover Hailey (som för övrigt ENDAST måste nattas av mig just nu), och jag tänker inta soffan och käka lite godis!