/ Barn & familj /

Helgen är förbi!

Fredagen rullade på. Vi var och veckohandlade. Jag köpte massvis med frukt för att göra fruktpuréer till Hailey. Bra till yoghurt, gröt eller mellis!

Vi var även förbi Lager157 som hade extrapris på ryggsäckar. 50 kronor fick jag betala!

Lördagen startade med jakt för Markus. Jag och Hailey åt frukost, fixade oss, packade det sista och åt lunch. Sen åkte vi till Edsbro där mamma väntade!

Strax efter vår ankomst ringer pappa och säger att Markus har skjutit en älg. Sin första dessutom! Så vi åkte upp till dom och tittade på när dom fixade älgen. Det tyckte Hailey var intressant!
Av farmor och farfar fick vi en fin liten julgrupp! Som ett litet "grattis" till den skjutna älgen.

På kvällen åt vi middag hos mamma och pappa. Det serverades ett litet julbord. Det var otroligt gott!
Mätta och belåtna åkte vi sedan hem till oss.

Igår åkte vi till Kappahl för att leta efter en "julaftons-tröja" till Markus. Han har (sedan förra året) velat ha en "ful" tröja att ha på julafton. Som han sen kan ha varje jul. En sån där tröja som barnen kommer skämmas över att han har på sig.

Utbudet var inte stort. Endast en tröja fanns kvar. Dock i Markus storlek och till nedsatt pris. 75 kronor kostade den! Den får duga till detta år, men jag tror att letandet efter den perfekta "julaftonströjan" fortsätter nästa år.

Efter shoppingen åkte vi till svärföräldrarna och fikade. Vid 14:30 åkte vi hemåt och under hemfärden ringde svågern och sa att han hade skjutit ett rådjur och ville ha hjälp av Markus. Så han lämnade av mig och Hailey och stack på en gång.
Jag var lite stressad eftersom jag hade planerat att få en hel del gjort på eftermiddagen. Jag började skala och dela äpplen och päron och la dom i en kastrull på spisen för att kokas mjuka. Hailey var nöjd, så jag svängde ihop en saffranskaka och slängde in den i ugnen.

Strax efter 16:00 fick Hailey middag. Efter det mixade jag fruktpuréerna. Lillskrutt var fortfarande nöjd så jag började plocka undan i alla rum. Jag kunde dammsuga, torka golven, städa toaletten och torka av köket. 
Vid 18:00 kom Markus hem och då var jag nästan precis färdig med allt. Hailey fick gröt, torr blöja, pyjamas och borsta tänderna. Sen nattades hon av Markus medans jag gjorde det sista. Hailey somnade fort så vid 19:00 kunde vi avnjuta en god middag tillsammans! Potatisgratäng, ryggbiff och grönmögelostsås! Mums!

Resten av kvällen låg vi i soffan och tittade på de två avsnitten av Gåsmamman som vi missade i torsdags.

Idag vaknade vi upp ganska sent efter att ha haft en lite bökig natt. Hailey gnällde och kunde inte riktigt komma till ro. Och tutten skulle hon ha i mun hela tiden!


Vi klev upp, åt frukost och fixade oss. Vid 10:00 kom Malin och Milthon på besök! Vi lekte och pratade en massa. Jag bjöd på fika och ungarna fick paket. Milthon hade fyllt år så han fick både födelsedagspaket och en julklapp. Hailey fick julklappar! Ett set med mini-bakskålar och en korg med "tyg-mat".

Vid 14-tiden var barnen trötta så dom bestämde sig för att bege sig hemåt. Hailey somnade och sov i ungefär en timme. Vi behövde slänga lite sopor och kolla posten så vi klädde på oss ytterkläder och gick ut. Hailey fick sitta i pulkan och det tyckte hon om. Supernöjd tjej! Så vi stannade utomhus och inväntade att Markus skulle komma hem från jobbet.

Efter middagen gjorde jag en sats gräddkola till julafton. Imorgon kväll får jag slå in dom i smörpapper!
Till kvällens tv-mys tog jag en tallrik fika!