/ 2016 /

Året 2016

Har du några nyårslöften?

Inte direkt. Jag tänkte fortsätta går ner i vikt och sen HÅLLA vikten. Förhoppningsvis tänkte jag börja träna (springa) igen!
Annars så har jag en liten önskan om att bli gravid igen. Och att alla nära och kära får vara friska!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, min bästa vän Sandra blev mamma i januari. Sen blev ett kompispar tvåbarnsföräldrar i somras. Även två av mina kusiner fick barn igen.
 
Vilka länder besökte du?
Det blev en resa till Fuerteventura för att fira min mammas 50-årsdag.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat mindre med att ha ett "perfekt" hem. Och därför inte behövt känna pressen att städa hela tiden.

Bästa minnet från 2016?
Hela året att varit fullt av fina minnen, och i princip alla innehåller Hailey. Som när hon tog sina första steg, första orden, första tänderna, hennes första födelsedag... och mycket, mycket mer!
Men det allra bästa, och finaste minnet (det känns som igår), det var när Markus friade till mig på balkongen på Fuerteventura.

Bästa köpet?
Helt klart vår barnvagn Brio smile. Vi bytte från vår dåvarande vagn i början av året. Inte ångrat oss en sekund!
Annars så har den största shoppingen innehållit BARNKLÄDER!

Vad har du spenderat mest pengar på?
Mat och barnkläder.

Favoritprogram på TV?
Game of thrones, alla bakprogram och många program på TLC.

Saknade du något 2016, som du vill ha 2017?
Tålamod. Och pengar.

Vad ser du mest fram emot 2017?
Vår resa till Kanada i sommar med Markus familj. Sen ser jag fram emot att börja jobba igen.

/ Barn & familj /

Dagen innan nyårsafton

Vad hände med veckan?! Swisch sa det, och helt plötsligt är det fredag. Det är knappt så att man hänger med...


Markus har jobbat onsdag och torsdag. Jag och Hailey har lekt en massa med hennes nya leksaker. Favoriterna just nu är hennes fåtölj, "tramp"-bilen och grodspelet. Igår byggde jag även ihop hennes bord och en extrastol. Där vill hon sitta hela tiden! Och hon blev så stor när hon satt där och pysslade med sina saker.

Annars har vi bland annat varit utomhus, jag har plockat bort alla julsaker, vikt massvis med tvätt och ätit en god tapas-middag.

Markus är just nu i skogen och jagar. Hailey sover och jag tittar på tv. När Markus kommer hem ska vi ner på stan för att inhandla lite dricka till morgondagen. Vi tänkte även kolla om vi hittar några reafynd bland klädbutikerna.
Kvällen blir lugn!

/ Barn & familj /

Julen är förbi

Det är verkligen helt otroligt så fort det kan gå. Man väntar och längtar efter julen, och sen kommer den och sen är den helt plötsligt slut. Jag blir alltid lika chockad varje år över att julen bara swischar förbi...


Vi vaknade upp på julaftonsmorgon i ganska skaplig tid. Hailey fick en torr blöja och sen fick hon och Markus ligga kvar i sängen medan jag fick fram lite julklappar till lillskrutt!

Hailey fick öppna paketen och sen åt vi frukost. Nästan direkt efter det hoppade jag in i duschen och började fixa mig. Markus tog med Hailey i vagnen och gick en promenad så hon fick sova.

Vid 14:30 befann vi oss hos svägerskan där vi skulle befinna oss resten av kvällen. Vi slötittade på Kalle anka, åt otroligt god mat,  fick besök av Tomten, spelade spel, åt en massa godis och bara mös.


Vi spelade även julklappsleken, och där kammade jag och Markus hem sex paket av tolv möjliga. Riktigt roligt! I paketen fanns: en ljuslykta med utbytbara ord/meningar, en powerbank, en shoppinglista till kundvagnen, två marschallhållare, ett set med serveringsskålar samt en mössa,

Hailey röjde runt riktigt ordentligt, men till slut kom tröttheten och hon somnade. Jag tror att vi var hemma vid 23-tiden.

På juldagen var vi bjudna hem till min farmor och farfar. Vi fick god mat så vi blev återigen proppmätta! Pappas kusin tog jättefina foton på oss och Hailey. Så himla roligt!


Efteråt åkte vi hem till mina föräldrar där vi spenderade natten. Kvällen var lugn! Vi satt bara i soffan och tittade på tv.

På annandagen var det julfirande hos mina föräldrar. Vi åt och drack gott. Vi delade ut julklappar och spelade spel hela kvällen. Ett perfekt avslut på denna jul!


Mycket fint fick vi, både Hailey och jag & Markus. Hailey fick bland annat: sagoböcker, knoppussel, pyjamaser, bilar, "tramp"-bil, fåtölj, filmer, lekmatta, pengar, gosedjur (3 st Babblisar), "bilbana", hund som går & skäller, bord & stol och mycket annat!

Jag och Markus hade tydligen varit snälla i år och fick: ljuslykta med blockljus, 3 st ljuslyktor i marmor, 2 st hängande ljuslyktor,  kaffemuggar, presentkort, bordsduk med matchande handservetter, doftpinnar, mortel i marmor, bodybutter, choklad samt bakmått.

Vi sov över, men åkte hem på förmiddagen. Vi skulle köra in på en skogsväg och där var det blankis under snön. Så bilen bara gled, tills vi hamnade i diket. En himla tur att vi inte hamnade i vattnet(!). Som tur var kunde svågern komma och hjälpa oss!

Sen vi kom hem har vi försökt plocka och fixa med allt nytt. Både Haileys nya leksaker, men också våra nya grejer som vi fick i julklapp.


Idag städade jag faktiskt bort julen. Och det känns faktiskt lite skönt. Det är extra roligt när man har några nya lyktor att dekorera hemmet med också!

Nu sover Hailey (som för övrigt ENDAST måste nattas av mig just nu), och jag tänker inta soffan och käka lite godis!