/ Barn & familj /

En trött Emelie...

Tyvärr har det varit dåligt med uppdatering här! Jag mår fortfarande inte helt hundra, och jag måste nog faktiskt skylla lite på det. I vanliga fall så brukar jag passa på att blogga när Hailey sover, men nu har jag passat på att sova då istället. Jag har varit toktrött! Jag ligger just nu bredvid Hailey i sängen som har somnat för dagen, och jag skulle faktiskt kunna göra detsamma. Men jag tänker pallra mig ur sängen och umgås lite med min karl!
Igår var vi till BVC för sjumånaderskontroll. Allt såg bra ut. Hon väger fortfarande drygt 9 kg, men har vuxit på längden. Så nu har hon blivit 68 cm! Jag fick lite råd och tips om hur jag ska göra med maten med Hailey. Hon ammar ju fortfarande, och äter utöver det endast lite matpuré till lunch. Det är dock ingen brådska, men det är bra att veta hur vi ska gå tillväga. Hailey är ju ganska kräsen med mat, och hon ÄLSKAR tutte! 
Vi ska i alla fall satsa ordentligt nu på matintroduktion, så får vi se om vår lilla dam gillar det eller inte!
Igår kväll var bjudna hem till svärföräldrarna på middag. Mycket trevligt och väldigt god mat! Mysa med sina kusiner hann Hailey göra också. Hon har blivit en stor favorit! 
Vi spelade TP och strax innan 23:00 var vi hemma. Då hade vi en redigt trött unge som nästan skrek efter sängen. Hon slocknade på två sekunder!
Idag har vi varit på dop för lilla Milthon! Det bjöds på fika efteråt och självklart åt man sig mätt på en massa sötsaker. Hailey var så duktig och var bara lite gnällig mot slutet. Hon var supertrött och somnade när vi satte oss i bilen och styrde hemåt. Innan vi åkte hem så stannade vi och köpte hämtpizza som vi sen åt framför teven. Hur gott som helst! Nu är man dock VÄÄÄLDIGT mätt...
/ Barn & familj /

Sjuk mamma som får sova

Igår fick vi sova till 9:30. Idag till 8:30! Det är denna mamma tacksam över eftersom hon fortfarande dras med en envis och jobbig förkylning. Inte nog med det! Nu har jag även fått ögoninflammation på båda ögonen. Men trots det så känns det som att det är på väg åt rätt håll. Så ont som jag har haft i halsen, så ont har jag aldrig haft. Jag har gråtit av smärtan! Jag kunde till och med föda barn utan att fälla en enda tår. Så då förstår man att jag led riktigt ordentligt av min onda hals... Haha...
Hailey har precis fått lunch (couscous med kyckling & basilika) och har somnat. Jag slötittar på TV och kollar samtidigt runt på telefonen.
Resten av dagen blir väldigt lugn!
/ Barn & familj /

Fuerteventura 2016

En liten bloggpaus blev det. WiFi-nätet nere på Fuerteventura var verkligen jättedåligt, så det blev ingen uppdatering därifrån tyvärr!

Vi kom hem 4:00 igår morse. Trötta och hungriga var vi, så jag bäddade ner Hailey i sängen medans Markus stoppade in en plåt med pommes och chicken bits i ugnen. Vi passade på att betala räkningar under tiden som det tillagades! 05:15 la vi oss i sängen och sov. Markus gick upp vid 9:00, jag och Hailey vid 10:30.

Så hur har resan varit? Den har varit jättemysig! Det är så underbart med sol och värme! Det som var tråkigt var att jag blev sjuk efter halva veckan. Feber, ont i halsen, snorig... Så man var inte direkt pigg på grund av det. Men njöt kunde jag göra ändå!
På avresedagen skulle planet gå 7:50. Vi åt frukost på Arlanda och köpte med oss lite dricka, snacks och tidningar att ha på planet.
Hailey var jätteduktig under hela flygresan. Hon, jag och mamma fick dela på tre säten, så det var jätteskönt! Hailey lekte och sov. Hon fick dock ont i öronen (även jag) när vi skulle landa och var tokledsen. Kräktes gjorde hon dessutom på grund av all gråt. Men hon lugnade ner sig ganska fort sen när vi hade landat.
Det har varit mycket sol. Det kunde kanske ha varit lite varmare i vattnet för MERA bad. Men badat har vi definitivt gjort. Hailey också!

Hailey sov ganska mycket på dagarna. Lekte med sina leksaker när hon var vaken. Ammade henne när hon var hungrig. Inte krånglig alls!

Väldigt god mat har det bjudits på under denna vecka också. Det bästa utbudet av mat på ett All inklusive-hotell som jag har besökt!

Vi har även spelat mycket kortspel. Chicago, vänd tia och sjuan bland annat!
På mammas födelsedag besökte vi en mysig djurpark med en massa djur! Vi hann se flera djurshower som var helt otroliga. Man fick komma djuren så nära! På kvällen hade vi bokat bord på ett av hotellets "special"-restauranger. Där åt vi veckans godaste middag!

Hemresan gick bra. Hailey sov nästan hela flygresan, förutom en stund då hon var ledsen. Då var hon jättetrött och kunde inte komma till ro. Hon låg/satt inte bekvämt och det var tänt i hela planet. Man såg verkligen att hon ville ha en säng att sova i... Men till slut somnade hon och sov ända tills vi skulle gå av planet! Inga onda öron denna gång vid landning. Inte för mamman heller!

Denna resa har varit annorlunda, framförallt för mig och Markus. Vi hade med oss vår underbara unge! Men det har varit tufft. Man kan liksom inte riktigt slappna av på samma sätt som när man har varit på andra resor.

Restaurangerna öppnade 19:00 (20:00 svensk tid) och nästan varje kväll åt vi vid den tiden. Det krockade helt med Haileys läggningstid, så det var en väldigt trött och arg unge vid matbordet. Och stressade föräldrar! De sista dagarna kunde vi söva henne i vagnen och hon sov under nästan hela middagen. Det var skönt! Synd att vi inte kom på det tidigare.

Under hela veckan har vi fått väldigt mycket hjälp av min lillasyster och mamma. Och det är vi verkligen tacksamma för!

Nästa gång vi reser med barn vill vi nog att dom ska vara lite äldre. Gärna kunna gå och äta riktig mat.

Men jag måste ändå erkänna att det gick mycket bättre än vad jag trodde!

Och jag säger ändå det; borta bra, men hemma är, och kommer alltid att vara bäst!