/ 2015 /

2015

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förr?
Jag blev delägare i ett boende! Jag och Markus tog äntligen steget och köpte en lägenhet tillsammans.
Jag blev även mamma för första gången!


Är det något du saknat år 2015 som du vill ha 2016?
Sen vi blev föräldrar så har det inte blivit så mycket tid tillsammans bara jag och Markus, så lite mer tid för oss själva kanske.


Vilket/vilka datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
Torsdagen den 22:a januari. Dagen då jag tog det positiva graviditetstestet.
Måndagen den 28:e september. Dagen då vår dotter föddes. Och att vara med om en förlossning var sååå mäktigt!

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag blev sjukskriven en månad innan Hailey kom på grund av värk i rygg och höfter samt foglossning.


Bästa köpet?
Vår fina lägenhet!

Vad spenderade du mest pengar på?
Möbler och barnsaker!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mycket har gjort mig glad detta år. Dagen då jag fick plusset på stickan, det ögonblicket då Markus sa att vi hade vunnit budgivningen, dagen då vi fick träffa vår dotter, bara för att nämna några!

Var du gladare eller ledsnare 2010 jämfört med tidigare år?
Jag trodde att jag hade slagit rekordet i lycka år 2014, men det här året har jag varit helt galet lycklig! Och den som ska ha mest cred för det är min underbara sambo.

Bästa boken du läste 2015?
Det är hemskt att erkänna, men jag har inte läst någon bok i år! De enda böcker jag har läst har handlat om graviditet och barn!

Något du önskade dig och fick?
Jag hoppades att vi detta år skulle bli gravida och det blev vi! Redan första månaden dessutom!Något du önskade dig, men inte fick?
Slippa negativ stress på jobbet.

Vad fick dig att må bra?
Min sambo och min familj! Och lite choklad då och då...
 
Årets bästa människor?
Jag har två personer som har varit helt otroliga! Framförallt sen Hailey kom. Det var ju väldigt tufft i början, innan vi hade lärt känna vår nya familjemedlem. Jag fick inte lika mycket sömn, jag fick inte till amningen på ena bröstet osv.
Då var min kära mamma och min lillasyster Angelica helt underbara. De kom över till mig flera gånger i veckan och hjälpte till och stöttade.

Vad ser du fram emot 2016?
Att få se Hailey utvecklas och fira sin första födelsedag. Jag ser även fram emot hennes dop i februari och en utlandsresa i april!


/ 2015 /

Onsdag


Lillskruttan fick så ont i benen igår kväll och grinade så fort vi kom åt ställena där sprutorna togs. Så vi gav henne en alvedon och hon & jag gick och la oss i sängen redan vid 19:00. Hon somnade fort, men ville ha tutten nära nästan hela natten.
Klockan 8:00 ville hon kliva upp, så vi klädde på oss kläder och gick ut till vardagsrummet. Hon fick leka av sig i sin babysitter och jag tittade på tv. Hon somnade där efter ett tag.
Jag sms:ade lite med mamma och efter ett samtal så bestämdes det att hon skulle komma över på frukost innan hon skulle börja jobba. Så hon kom till oss efter en stund och vi åt mackor, kaffe och ägg.
Jag älskar när vi får besök! Och det gör Hailey också!
/ Barn & familj /

Vägning, mätning & vaccin


Idag var det dags för tremånaders-kontroll för vår lilla dam och de första vaccinsprutorna.
Hailey väger idag 6655 gram, vilket var otroligt mycket mer än vad jag trodde. Hon har gått upp 1225 gram på en månad! Jag blir så lycklig av att se att hon går upp i vikt, och ännu gladare över att amningen fungerar så bra.
Hon har blivit 59,2 cm lång. Jag trodde att hon hade blivit längre! Men hon har ju inte så långa föräldrar så det är kanske inte så konstigt att hon växer lite saktare på längden.

Sen var det dags att först få den andra dosen av rota-vaccinet, och den ges via munnen. Så det var inga problem alls!
Sen var det dags för sprutorna, ett i varje ben. Då blev hon verkligen ledsen. Vi har aldrig hört henne grina så som hon gjorde. Tårarna sprutade och var otröstlig i några minuter. Men som tur var så gick det över fort! Nu vet vi alla fall hur hon låter om hon har ont någonstans. Men vi hoppas ju såklart att vi slipper höra det igen.
Hon verkar inte ha fått några biverkningar än. Hon ligger just nu i mitt knä och sover och kramar om tutten. Hoppas att hon slipper feber och onda ben!