/ 2012 /

Dear diary..

De senaste veckorna har varit fyllda med korrekturläsande, jobb, filmkvällar och mycket annat. Jag har även börjat skriva en dagbok, på "riktigt". Jag köpte en jättefin notebook i USA som jag nu fyller med mina hemligheter! Det är så skönt att skriva av sig ibland, utan att någon säger något tillbaka!
 
/ 2012 /

10 kilo har nu försvunnit

I slutet av januari detta år tog jag ett beslut. Det var ett personligt beslut om att gå ner i vikt. Jag hade länge tänkt på det, för jag gick omkring med några extrakilon. Men hela tiden var det något som hejdade mig hela tiden. Det kom alltid en ny måndag, och DÅ skulle jag minsann börja äta bättre och motionera. Men så kom det gäster och det bjöds på fika. Någon bjöd på en mysig (men) fet lunch mitt i veckan. Helgen kom och det blev mycket gott att äta framför teven.
Men till slut kände jag att det fick vara nog. Jag ville inte gå omkring och må dåligt för något som jag faktiskt kunde ordna. För det var ju bara jag som kunde ta steget. Ingen annan.
Jag valde att ta klivet, och nu står jag här ett halvår senare, tio kilo lättare. Jag kan fortfarande inte tro att jag verkligen har gjort det... helt själv dessutom...
Än har jag fortfarande några kilon som ska bort, men för varje vecka som går, så gillar jag min kropp mer och mer. För det är just Det jag vill vara; nöjd med mig själv!
 
Puss & kram
/ 2012 /

Idag har jag bakat!

Här kommer ett recept på en chokladkaka som är väldigt enkel att göra, innehåller mindre kalorier och är dessutom jättegod! En bit (lika stor som på bilden ovan) av denna kaka innehåller ca 190 kalorier, utan frukt eller bär.
 
CHOKLADKAKA
250 gram Kesella
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
1 dl vetemjöl
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
 
Gör så här:
Börja med att vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan i bakpulver, kakao, vetemjöl, vaniljsocker och salt. Tillsätt kesellan i slutet.
Häll smeten i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen på 200 C° i 25 minuter.
När kakan har svalnat kan du strö på lite florsocker och servera med ditt favoritbär eller frukt!
 
 
När jag ändå var i farten med bakningen så provade jag mitt munkjärn som jag har fått av mina föräldrar. De var superenkla att göra och de blev dessutom väldigt goda! Jag smaksatte mina med kanel.